Over fokken

Een paar jaar geleden ontstond het idee om ook zelf heel af en toe een nestje Franse Bulldoggen te fokken. Als voorbereiding daarop is Mieke veel boeken gaan lezen, naar een opleiding Kynologische Kennis deel 1 (KK1) bij Robert van der Molen gegaan en heeft ze het examen met succes afgelegd. Ze heeft ook KK2 gevolgd maar daarvoor nog geen examen gedaan.

Om meer betrokkken te zijn bij de Kynologie heeft ze een certificaat voor Ringmedewerker gehaald en af en toe is ze ringcommissaris bij een hondenshow.

Toen we in 2006 besloten om een derde bulletje in huis te nemen, hebben we ook rekening gehouden dat ze een stamboom zou hebben die eventueel bij Murphy zou passen. We waren erg gelukkig dat de familie Schuurman van de Wilcorakennel een combinatie maakte waar we alleen van konden dromen en is onze Livia geboren.

Lang hebben we niet hoeven nadenken over de kennelnaam, Murphy en Livia hopelijk de ouders van ons eerste nestje, ViVi haar naam in de kennelnaam, zo is van ViVistein onstaan. Op 31 oktober is de naam aan ons toegekend door de Raad van Beheer.


Wij hebben ons aangemeld als aspirant erecodefokkers bij de Hollandse Bulldogclub (HBC) en zullen volgens hun regels gaan fokken. Op de echo van 1 december was het duidelijk te zien, we gaan ons eerste nestje krijgen in de eerste week van januari. We kijken er erg naar uit!

 

Highslide JS Highslide JS Highslide JS